ANcom Blog

internet i web platforme

Kako da isključite ćaskanje (chat) u Facebook-u

Ukoliko ste od onih koji puno borave na Facebook-u, ali ne želite da drugi vide kada ste ulogovani na stranicu, da biste izbegli „bockanja“ u neprikladno vreme, ili jednostavno ne volite da ćaskate na ovaj način, evo objašnjenja kako da vas „ne vide“.

U donjem desnom uglu na početnoj stranici Facebook-a, nalazi se CHAT BOX, odn. prozor za ćaskanje – kliknite na njega, i pojaviće vam se meni u kome je na vrhu stavka „opcije“. Kliknite na „opcije“ i izaberite sa vrha menija opciju „odjavi se“. Na ovaj način isključićete ćaskanje, i niko neće videti da ste na vezi.

Kako podesiti da budete vidljivi samo određenim prijateljima na Facebook-u?

Koristite opciju Facebooka za raspoređivanje prijatelja u grupe. Smestite prijatelje kojima želite da budete uvek „vidljivi“ u jednu grupu, recimo „prijatelji za ćaskanje“ ili slično. Sada otvorite gore pomenuti prozor za ćaskanje, kada kliknete na njega videćete da u ponuđenom meniju imate prijatelje podeljene u grupe koje ste kreirali. Klikom na zeleni kružić, možete da onemogućite ćaskanje sa određenom grupom prijatelja, dok za one grupe koje ostavite zelene, ćaskanje ostaje uključeno.

Napomena:

Ovu opciju sa isključivanjem grupa prijatelja iz ćaskanja možete koristiti i kada želite da uvek budete svima „nevidljivi“, tako što ćete isključiti sve grupe prijatelja. Ovo nije loše uraditi, zato što se s vremena na vreme dešava da, iako ste isključili opciju ćaskanja, kada se izlogujete sa stranice, pa se ponovo ulogujete, Facebook ponovo promeni vaš status u „online“. Isključivanjem svih prijatelja sa ćaskanja, osiguravate da vas niko neće „videti“, iako vam je ćaskanje uključeno kao opcija.

Slični tekstovi:

8 komentara na Kako da isključite ćaskanje (chat) u Facebook-u

 1. Sonja kaže:

  Želim da isključim chat na facebooku. Kako je uveden novi izgled fb, jesam isključila chat (odčekirala opciju Available to chat), stoji mi naznaka da sam offline, ali me prijatelji i dalje vide kada sam prisutna na fb! Kako da to rešim?

 2. ancomAdmin kaže:

  Sonja, pogledajte gornju sliku i objašnjenje za isključivanje pojedinih grupa prijatelja iz ćaskanja. Treba da kliknete na zeleni kružić i da ga isključite, i tako za svaku grupu prijatelja, tako da i kad ste online, nijedna grupa prijatelja vas neće videti.

 3. Mira kaže:

  Imam isti problem kao i Sonju,ali ne mogu da ispostujem proceduru koju vi predlazete jer nemam opciju „liste prijatelja“. U okviru opcija imam jedino „available to chat“ i „chat sounds“.

 4. ancomAdmin kaže:

  Miro, očigledno vam nisu uključene liste prijatelja u ćaskanju, ili ih nemate kreirane. Postaviću detaljnije objašnjenje ovde čim budem imala vremena.

 5. [...] tekst pišem pre svega kao dopunu na ovaj članak o isključivanju opcije ćaskanja na Facebook-u, a prvenstveno zbog komentara ispod članka i još nekih pitanja koja su mi postavljana na [...]

 6. ancomAdmin kaže:

  Evo napisala sam objašnjenje kako koristiti liste prijatelja http://www.ancom.co.rs/wapn/2011/08/objasnjenje-u-vezi-liste-prijatelja-na-facebook-u/ – nadam se da će pomoći.

 7. sanja kaže:

  Kako mogu da vidim ko me je iskljucio sa chata.Hvala unapred.

 8. Marjana kaže:

  Kako da obrisem blokiranog prijatelja iz facebook cheta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>