ANcom Blog

internet i web platforme

Facebook će se plaćati

Godinama se osnivač Facebook-a, Mark Zuckerberg kleo da će ova društvena mreža uvek ostati besplatna za sve. Međutim, od kada je Facebook izašao na berzu sa svojim akcijama, u medijima je počelo da se spekuliše kako pristup ovoj društvanoj mreži više neće biti besplatan.

Sa oko 425 miliona aktivnih korisnika, Facebook je do sada zarađivao i više nego dovoljno od reklama i plaćenih oglasa. Međutim, postoje naznake da, s obzirom da je Zuckerberg vlasnik „samo“ oko 24% akcija društvene mreže, da će posle izlaska na brezu novi vlasnici postati pohlepni i želeti da zarade na svakom korisniku. Da li biste odvojili 15$, da biste i dalje bili prisutni na „Fejsu“?

Da li ćemo zaista plaćati Facebook?

Lično, mislim da je takav scenario malo verovatan. Jer najpopularnija društvena mreža gradila je svoj imidž na tome da je dostupna svima, i mislim da njeni vlasnici ne bi preuzeli baš toliki rizik da zarade 400 miliona dislajkova… Ali ono što mi se čini više nego mogućim jeste da će ubrzo biti uveden Premium nalog na Facebook-u, koji će bogatijim pripadnicima društvene mreže omogućiti pristup ekskluzivnom sadržaju, kao što su igrice, zatim brže učitavanje slika, i slično.

Ukoliko ipak pristup Facebook-u bude samo uz obavezno plaćanje za sve, mislim da je to najbolji razlog da pređem na Google+. A vi?

Slika pozajmljena sa sajta http://www.digitaltrends.com

Slični tekstovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>