ANcom Blog

internet i web platforme

Facebook Timeline – šta biznis korisnici treba da znaju?

Facebook Timeline više nije stvar izbora, jer je od 30.marta primenjen na sve Facebook naloge. Svi biznis korisnici Facebook-a morati da nauče da žive sa promenama koje je uvela najpopularnija društvena mreža. Ne morate žaliti za starim izgledom Facebook stranica, već pokušajte iz njega da izvučete najbolje.

Evo liste mogućnosti Facebook Timeline-a na koje treba da obratite pažnju pri uređivanju nove biznis Facebook strane:

  • Podesite naslovnu fotografiju (eng. cover photo) – dimenzije naslovne slike, koja se nalazi iznad i okružuje logo vaše kompanije, treba da budu 851 x 315 piksela. Izaberite sliku koja na najbolji način predstavlja vaš biznis, ali imajte na umu da Facebook zabranjuje da se ovo mesto koristi za cenovnik, kontakt informacije ili pozive za razne akcije.
  • Proverite da li slika vašeg biznis profila odgovara vašoj kompaniji – slika profila, odn. stranice bi trebalo da bude vaš logo.
  • U novom dizajnu, Facebook stavlja akcenat na vizuelne sadržaje, tako da, ako već niste, počnite da razmišljate vizuelno i obezbedite što više kvalitetnih fotografija i video sadržaja, jer će to biti prvo što će posetilac primetiti na vašoj biznis stranici.
  • Statuse možete „zakačiti“ (eng. pin) na vrh stranice ako smatrate da su izuzetno važni, u trajanju od najviše nedelju dana. U praksi, ovo znači da noviji postovi neće sakriti post koji smatrate važnijim, tako da možete objavljivati nove statuse bez bojazni da ćete sakriti najvažnije sadržaje.
  • Administratori sada mogu da omoguće korisnicima da im šalju lične poruke, tako da možete koristiti ovu opciju da omogućite opširniju diskusiju sa klijentima, kada je to potrebno.
  • Novi Facebook Timeline poseduje i opciju „Prekretnice“ (eng. Milestone), koja vam omogućava da upišete sve bitne korake u razvoju vašeg biznisa, ili prouzvoda koji predstavljate. Na primer, tu možete napisati kada je osnovana firma, kada ste ostvarili prvi značajan poslovni uspeh i sl.

Slični tekstovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>