ANcom Blog

internet i web platforme

Čemu (ne) služi blog

Šta NIJE primarna namena bloga:

Marketing

Blog je namenjen za čitanje. Imajte ovo na umu kada pišete. Ako svaki vaš post izgleda kao reklama, znajte da ga niko neće čitati.

SEO – pisanje bloga da biste bili prvi na Google-u

Nemojte ni počinjati da pišete blog ako to činite samo zato što vam je neki „marketing stručnjak“ rekao da tako treba. Nećete potrajati. Vaši tekstovi moraju da imaju realnu vrednost, nešto čime ćete privući čitaoce. Nemojte pisati članak samo da biste ga napunili ključnim rečima koje ciljate u Google pretrazi. Ionako mnogo veću ulogu u plasiranju u Google pretrazi ima izgradnja linkova, a vaše članke niko neće linkovati ako nemaju „pravu“ vrednost.

Šta JESTE namena bloga:

Blog daje vašem sajtu lični pečat

Pišite na zanimljiv i kvalitetan način, koji će vas po nečemu izdvojiti od ostalih sajtova sa sličnom tematikom. Na ovaj način gradite svoj onlajn identitet.

Primarna svrha bloga je izgradnja odnosa bloger – čitalac

Ovo je jedna od namena korporacijskih (i ostalih) blogova – da ostvare neposredniji odnos sa klijentima/čitaocima. Posedovanjem bloga, vi pružate priliku čitaocima da se uključe u diskusiju. Omogućavate im da aktivno učestvuju u izradnji vašeg sajta i utiču na njegov razvoj.

Blog je razlog da se posetilac vrati na vaš sajt

Time što posedujete blog, na neki način garantujete da ćete objavljivati vredne sadržaje i pružiti čitaocima priliku da se bliže upoznaju sa tematikom o kojoj pišete. Ako uspete da izgradite onlajn autoritet pisanjem kvalitetnih članaka, to će postati jedan od razloga zašto se ljudi vraćaju na vaš sajt. Učinite svoj blog prijatnim mestom, gde se u opuštenoj atmosferi može i nešto naučiti.

Sharing is caring (deliti znači mariti)

Pišući blog, vi pokazujete da vam je stalo do vaših čitalaca. Želite da podelite nešto korisno sa drugima, preporučujete druga web mesta za čitanje, nesebično delite svoje znanje.

Ovo su samo neke od namena bloga. Zašto vi blogujete?

Slični tekstovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>