ANcom Blog

internet i web platforme

Kako preživeti Google Penguin Update

Ako ste se u prošlosti bavili „sumnjivim“ tehnikama za izgradnju linkova (u „sumnjive“ spadaju sve one tehnike koje izgledaju neprirodno) i plasiranje rezultata sa sajta u Google pretrazi, onda je vrlo verovatno da će Google posle najnovijeg Penguin update-a smatrati vaš sajt za SPAM.

Kako pravilno graditi linkove?

  • Sada je pravi trenutak da razvijate svoj uticaj na društvenim mrežama. Proširujte svoje kontakte, delite interesantne i korisne sadržaje, da biste naveli druge da na prirodan način dele vaše linkove.
  • Nikada ne ograničavajte izgradnju linkova na samo jednu stranicu na sajtu. Kada ukazujete sa drugih sajtova na svoj, nikada nemojte linkovati uvek na istu stranu (najčešće to bude početna), već povezujte linkove sa odgovarajućim stranama unutar sajta. Podrazumeva se da ovo treba da budu strane sa sadržajem koji najviše odgovara temi teksta koji ukazuje na vaš sajt.
  • Nikada nemojte stavljati svuda identičan ANCHOR tekst u svojim linkovima – za one koji ne znaju – to je tekst koji u sebi sadrži određeni link, odn. klikom na taj tekst se odlazi na željenu stranu. Ukoliko svi linkovi koji ukazuju na vaš sajt imaju identičan anchor tekst, ovo će Google-u sigurno izgledati neprirodno, i može lako zaključiti da se bavite SPAM tehnikama.
  • Neka vaš sadržaj bude vredan linkovanja! Prestanite da budete fokusirani na SEO svog sajta i posvetite više vremena kvalitetnom sadržaju. Na ovaj način će vaš sajt napredovati „sam od sebe“, a vi nećete gubiti vreme ostavljajući komentare po blogovima i učlanjujući se na forume samo da biste ostavili svoj link. Ovo je ujedno i najbolji SEO savet koji možete dobiti.

Slični tekstovi:

3 komentara na Kako preživeti Google Penguin Update

  1. G..S.. kaže:

    Juce sam izgubio jedan svez sajt zbog 3 backlinka i to sa mog licnog foruma, strasno! Pocelo je pocelooo! Ma koliko gospoda iz Google-a tvrdila da jos uvek nisu pokrenuli Penguin, Penguin itekako radi i osmisljen je tako da unisti neplatise! Od 14. maja zvanicno cete placati Google Adwords, verujte mi na rec! Woohoo…

  2. ancom kaže:

    Google Penguin već uveliko deluje i eliminiše SPAM sajtove na internetu (ovo je objavljeno na zvaničnom Google blogu). Nažalost, ovaj update pogađa i mnoge male sajtove koji su se „zaigrali“ SEO tehnikama i izgradili previše linkova koji izgledaju veštački. Jedini pravi način borbe za opstanak u SERP-u je kreiranje što više kvalitetnog sadržaja. Velika greška je upuštati se u izgradnju linkova za nov sajt koji još uvek nema puno sadržaja, jer Google ovakav sajt može protumačiti kao sajt lošeg kvaliteta. Prvo završiti sajt u potpunosti, pa onda promovisati.
    GS, hvala na komentaru i izvinjenje što sam skratila vaš pseudonim.

  3. [...] Pretrpanost ključnim rečima – zapamtite da sajt postoji zbog posetilaca, a ne zbog Google-a! Pretrpavanje ključnim rečima može biti veoma pogubno za oči. Srećom, ni Google više ne dozvoljava ovakav pristup. [...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>