ANcom Blog

internet i web platforme

Kako pribaviti verodostojne informacije preko interneta

Svi mi manje više koristimo Google za pribavljanje raznolikih informacija. Ipak, treba imati na umu da je internet dostupan svima i da skoro svako može da piše skoro sve što hoće. Kako izabrati „prave“ rezultate u moru rezultata pretrage?

Evo nekoliko saveta:

  • Idite tamo gde je izvor informacije – na primer – ako želite da se informišete o Microsoft Windows-u, idite na sajt kompanije Microsoft. Potražite njihove informacije, i sledite njihove smernice u vezi karakteristika softvera, smernica gde kupiti određeni softver, tipa licenci i td.
  • Produbite istraživanje – recimo da želite da se informišete o funkcionalnosti Microsoft Windows 7 operativnog sistema. Pošto ste pogledali šta kaže proizvođač (u ovom slučaju, Microsoft), sad možete da potražite šta kažu korisnici. Potražite profesionalni pregled na nekom od mnogobrojnih sajtova sa tematikom računarskih softvera. Idite na poznate i priznate sajtove iz potrebne oblasti, nemojte verovati onima sa kojima već nemate dobra iskustva.
  • Sledeći korak u pretrazi su forumi, blogovi i slične forme. Da li možete da verujete informacijama na ovakvom tipu sajtova? Zavisi od mnogo toga. Recimo, ako jedna osoba kaže da je nešto dobro, a stotine njih kaže da nije, kome ćete verovati? Ako ste aktivni član nekog foruma, već i sami znate čije mišljenje treba da cenite, a čije ne. Što se tiče bloga, ako ga piše osoba od poverenja (recimo, poznajete rad te osobe) – možete joj verovati. Uvek postoje različita mišljenja, na vama je da odlučite kome ćete verovati.
  • Na kraju, istraživanja pokazuju da ljudi najčešće kupuju ono što su izabrali i njihovi prijatelji i prijatelji njihovih prijatelja. U današnje vreme idealno mesto da podelite utiske o nekom proizvodu, ili brendu, su društvene mreže poput Facebook-a, Twitter-a i sl.

Slični tekstovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>