ANcom Blog

internet i web platforme

6 načina da zadržite posetioce na svom web sajtu

Ukoliko ste uložili puno u svoj web sajt, bilo da se radi o vremenu, znanju ili novcu, svakako ne želite da dođete u situaciju da poseta na vašem sajtu opada. Ako ste već suočeni sa smanjenim saobraćajem na sajtu, primetili ste pad posećenosti ili se posetioci više ne vraćaju vašem sajtu, evo nekoliko saveta kako da to popravite.

  1. Pružite svojoj ciljnoj grupi ono što očekuje od vas – ukoliko imate sajt o web dizajnu, nemojte objavljivati vesti o tome šta ste doručkovali ili kako ste proveli vikend. Posetioci vašeg sajta dolaze na vaš sajt sa razlogom. Budite fokusirani.
  2. Poštujte svoje čitaoce – nemojte ih bombardovati stručnim terminima tako da vas ne mogu razumeti, jer lako možete biti proglašeni za „prodavca magle“. Mnogo je bolje da pokušate jednostavnim rečnikom da objasnite ono o čemu pišete, tako ćete ne samo ostaviti utisak boljeg stručnjaka, već ćete i zadobiti poverenje čitalaca.
  3. Nikada ne predpostavljajte kvantitet kvalitetu: ne objavljujte nove sadržaje po svaku cenu, već se koncentrišite na kvalitet.
  4. Ponudite nešto po čemu ćete biti prepoznatljivi – budite drugačiji po kvalitetu svoje usluge, savetima o kupovini proizvoda, besplatnim resursima itd. Morate pružiti razlog posetiocima sajta da se ponovo vrate na baš vaše web mesto. Potrudite se da istražite šta radi vaša konkurencija i budite bolji od njih. Toliko je jednostavno.
  5. Ne budite preopširni. Izbegnite da budete dosadni. Nemojte preopterećivati sajt informacijama koje nikoga ne interesuju. Ukoliko predstavljate paletu proizvoda, omogućite pregledan listing, sa odgovarajućim slikama kad god je to moguće. Koga interesuje detaljnija informacija, obezbedite pristup pomoću dugmeta „detaljnije“ – možete upućivati i na sajt proizvođača, ukoliko su informacije preobimne i ne želite da opterećujete čitaoce njima.
  6. Obogatite svoj sajt različitim tipovima sadržaja – to mogu biti fotografije, video sadržaji, članci sa drugih sajtova (naravno, uz obavezno poštovanje autorskih prava) ili korisni linkovi.

Slični tekstovi:

Jedan komentar na 6 načina da zadržite posetioce na svom web sajtu

  1. [...] nabrajanja: recimo „6 načina da zadržite posetioce na svom web sajtu“ – ovakav članak nudi konkretne informacije, i obećava praktična rešenja za realne [...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>