ANcom Blog

internet i web platforme

Facebook koristi vaše slike za svoje oglase

Pazite koji brend „lajkujete“

Da li ste znali da Facebook-ova polisa o sigurnosti dozvoljava korišćenje vaših slika u reklamama brendova koje „lajkujete“? Jednom kada kliknete „like“ za neki proizvod ili brend, ova informacija automatski postaje dostupna svima kojima ste omogućili da vide informacije o vama. Međutim, Facebook se ne zaustavlja na ovome. Priprema se nova politika reklamiranja koja će omogućiti oglašivačima na Facebook-u da pored vašeg imena u svojoj reklami koriste i vašu sliku. Tako se može desiti vašim Facebook prijateljima, da pored brenda koji ste vi „lajkovali“ vide i vašu sliku kao zadovoljnog konzumenta istog, pa ćete na taj način, bez svog znanja i saglasnosti postati i zaštitno lice proizvoda za koji ste samo jednom kliknuli jedan običan „like“!

Kako da se zaštitite?

Facebook je već omogućio opciju preko koje možete da zabranite korišćenje svoje slike. (što pokazuje da su u ovoj nameri više nego ozbiljni)
Izaberite Nalog (Account)>Podešavanja naloga>Fejsbuk oglasi
Videćete 2 podnaslova.
Ispod prvog „Oglasi koji se prikazuju od strane trećih lica“ izaberite opciju „Izmeni podešavanja reklama treće strane“ , pored teksta „ako dozvolimo to u budućnosti, prikaži moje informacije“ iz padajućeg menija izaberite „niko“.

Isti postupak ponovite i za drugi podnaslov „Oglasi i prijatelji“> „Izmeni podešavanja društvenih oglasa“>“Spoji moje društvene aktivnosti sa oglasima za“>Izaberite „Niko“
Na ovaj način onemogućili ste da Facebook koristi vaše informacije bez vaše dozvole.

Slični tekstovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>