ANcom Blog

internet i web platforme

Kako izmeniti tekst ispod linka koji Facebook automatski prikazuje pri postovanju internet veze u status

Kada postujete neki link u svom statusu na Facebook-u, Facebook automatski povlači sadržaj sa vaše stranice i prikazuje ga ispod linka. Ovo su obično fragmenti teksta stranice (najčešće sa početka strane), i trebalo bi da adekvatno odražavaju sadržaj celog teksta. Međutim, ponekad prvi pasus nije najbolji za objašnjenje linka koji se objavljuje, ili se dešava da Facebook povuče neki deo koda koji za potencijalne posetioce nema nikakvog smisla. Na primer, meni se dešavalo da Facebook ignoriše ceo članak sa bloga, a umesto toga povlači objašnjenje o postavljanju komentara, koje se nalazi na dnu stranice. Nisu mi poznati razlozi zašto Facebook nekada greši pri povlačenju sadržaja, ali lek postoji.

Evo kratkog uputstva:

Pre nego što objavite status, stanite mišem na tekst ispod linka, videćete da će požuteti. Kliknite na žuti deo i otvoriće vam se boks koji možete da menjate kao i svaki tekst boks u Facebook-u. Brišite tekst, kopirajte pasus koji najviše odgovara sadržaju i, DA, ovde možete da upišete šta god poželite, ali nemojte to zloupotebljavati tako što ćete navesti prijatelje da se na linku nalazi nešto što ne odgovara stvarnom sadržaju na stranici.

kako izmeniti tekst ispod linka koji postujete na status u facebooku

Slični tekstovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>