ANcom Blog

internet i web platforme

8 razloga da koristite WordPress za poslovni sajt

  1. Lako ažuriranje – ako umete da koristite MS Word, umećete da koristite i WordPress. Uz kraću obuku, možete biti nezavisni od webmastera i sami održavati svoj web sajt svežim i aktuelnim.
  2. Dobra integracija sa društvenim mrežama – postoji mnogo dodataka (plugin) za WordPress pomoću kojih možete omogućiti da svaka vaša strana ili članak bude lako podeljena na društvenim mrežama, što je veliki SEO potencijal za sajt sa kvalitetnim sadržajem.
  3. Dobra osnova za SEO – WordPress je osmišljen tako da pruža dobre mogućnosti za optimizaciju za Google – uz malo podešavanja, mogu se lako izvući maksimalni rezultati iz sajta. Vredi napomenuti i da Google „zna“ da su WordPress sajtovi namenjeni za često objavljivanje novih sadržaja, tako da ih češće posećuje nego druge vrste sajtova.
  4. Mnoštvo besplatnih plugin-ova – preko 21.000 dodataka na zvaničnom WordPress sajtu, koji imaju najrazličitije namene i obogatiće vaš sajt, vizuelno i funkcionalno.
  5. Interakcija sa posetiocima sajta – komentari su omogućeni za svaki članak koji napišete u WordPress-u, što ih čini privlačnijim za čitaoce i omogućava drugima da učestvuju u kreiranju vašeg sajta. Ukoliko, pak, mislite da bi komentarisanje nekog teksta bilo kontraproduktivno, možete onemogućiti komentare samo za taj tekst.
  6. Podrška – ukoliko imate problem sa WordPress sajtom, postoji ogroman broj stručnjaka koji se bave njime i koji su spremni da pomognu. Takođe, ako promenite developera, vrlo je verovatno da će se novi lako snaći u poznatom okruženju.
  7. Skoro neograničene mogućnosti – vizuelno ili funkcionalno, WordPress vas ne ograničava ni u čemu. Fantastičan dizajn, foto galerija ili internet prodavnica, šta god da je vaš cilj – uz pomoć iskusnog devolopera – WordPress to može!
  8. Isplativost – ukoliko niste ambiciozni u vezi sajta, sa WordPress-om možete sve završiti besplatno – instalacija je veoma jednostvna, a izbor besplatnih tema je više nego dovoljan. S druge strane, šta ako imate ozbiljniji projekat u planu, a želite dinamički sajt koji ćete moći sami da ažurirate i koji će se dobro rangirati u rezultatima pretrage? Pronađite kvalitetnog WordPress developera, koji će vam izraditi unikatnu temu za WordPress prilagođenu vašim potrebama. Ovo je mnogo isplativija opcija nego da ulažete u statički sajt, nakon čijeg postavljanja biste morali da kontaktirate webmastera za svaku izmenu.

Slični tekstovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>