ANcom Blog

internet i web platforme

Kako prijaviti firmu na Google mape

kako-prijaviti-firmu-na-google-mape

Transkript:

1) Pristupite sajtu Google Places na adresi: http://www.google.com/business/placesforbusiness/ i kliknite na “sign in” u gornjem desnom uglu, kako biste se prijavili na svoj nalog.

NAPOMENA: Da biste prijavili firmu na Google mape, potrebno je da imate registrovan Google nalog, što većina nas i ima. Ukoliko nemate Google nalog, lako ga možete otvoriti na adresi https://accounts.google.com/

2) Klikom na “sign in” dobićete prozor kao na slici ispod, gde je potrebno da upišete svoje parametre Google naloga:

3) Nakon prijave, dobićete Google Places prozor, kao na slici ispod. Izaberite iz padajućeg menija svoju lokaciju (npr. Serbia), a zatim u prostoru ispod upišite telefonski broj firme koju prijavljujete na Google mape. Ovo je potrebno kako bi Google proverio da li upis za određenu firmu već postoji.

4) Pošto se uveri da za vašu firmu ne postoji već upis, Google će vam otvoriti formular sa pitanjima, kao na slici ispod. Formular pažljivo popunite tačnim informacijama, jer nakon klika na “submit” dugme, Google će vas obavestiti da će na adresu firme koju ste naveli biti poslat verifikacioni kod. Ukoliko kasnije želite da menjate predhodno popunjene informacije, Google vam može ponovo tražiti da verifikujete promene.

5) Kako bi listing vaše firme na Google mapama postao aktivan, potrebno je da sačekate 2 – 3 nedelje dok ne dobijete dopisnicu od Google-a sa verifikacionim kodom. Nakon dobijanja koda, prijavite se na svoj Google nalog na lokaciji Google Places i verifikujte unos.

Nakon verifikacije, može proći do nedelju dana dok vaš listing ne postane javno vidljiv.

Slični tekstovi:

3 komentara na Kako prijaviti firmu na Google mape

 1. goran kaže:

  A kako to odraditi na bing mapama?

 2. Eco Paint Pro kaže:

  Vrlo korisne informacije! Hvala.

 3. Postovani,
  mozda mozete da mi pomognete,u Novom Sadu u ulici Laze Teleckog broj 10 drzim hostel i Lazin rooms % apartment,covek koji mi je uradio registraciju na google mapi stavio je svoj broj tel.i neznam na koji nacin mogu da promenim te sifre i da se zastitim.Ako mozete pomozite mi.
  Unapred zahvalan,
  Dujovic Srdjan
  063/443703

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>