ANcom Blog

internet i web platforme

Vanredni članak: dole plagijatori!

Baveći se nekim SEO istraživanjima, danas slučajno otkrijem blog koji se nalazi na adresi: blog[dot]assirix[dot]com. Iz razumljivih razloga, podrazumeva se da neću da ih linkujem. Ovi takozvani „blogeri“ iskopirali su čitav niz tekstova sa mog bloga, nigde ne navodeći mene kao autora. Ako vas ne mrzi, pogledajte samo naslove tekstova kod njih i na mom blogu, i videćete da su potpuno isti. Ipak, nisu bili toliko mudri da uklone linkove unutar tekstova, koji i dalje vode na moj sajt, tako da sam ih tako i otkrila. Ovakav bezobrazluk je toliki da ja za to nemam reči, i prosto ne znam kako da reagujem. Pomenuti blog ima i povezani sajt, na kome se autori izdaju za web developere. Možete samo da zamislite o kakvim profesionalcima se radi!

Do sada sam doživela da mi je čovek kopirao kompletan kod sa sajta, pa povukao i moj kod za Google Analitiku, pa sam jedva izdejstvovala da bar to skloni, da mi ne kvari statistike.

Takođe mi se desilo da je jedan sajt iz jedne zemlje iz okruženja, uradio printscreen moje strane, zatim malo editovao okolo, i napisao kako nudi usluge web dizajna…

A ovako besramna krađa kao ova koju sam danas otkrila, podsetila me je da, nažalost, ima jako malo onih koji pošteno rade, a mnogo onih koji kradu i okorišćavaju se o tuđi rad.

Slični tekstovi:

5 komentara na Vanredni članak: dole plagijatori!

 1. Bloger kaže:

  To i nije lose dobije se jos koji link. Za svaki slucaj treba staviti onu skrtiptu koja u copy ubaci i link.

 2. pogled u nebo kaže:

  Hteo sam da pogledam kako se rangiraju za tvoj tekst, ali na njihovom blogu nisam mogao da nadjem neke tekstove. Izgleda da su obrisali sve sto su iskopirali.

  Google je počeo kažnjavati lošim rangiranjem celog sajta, ako se na sajtu pojavi kopiran tekst. Bar sam tako čuo, pa bih da testiram i proverim. Moja konkurencija kopira od mene, pa je opet ispred mene:-).

  • ancom kaže:

   Verujem da Google kažnjava kopirante. Naravno, potrebno je vreme da ih pronađe i kazni :) Koliko se sećam, u okviru Webmaster alata, bila je opcija da se prijavi plagijatorski sajt – tako da možete i to pokušati.
   Hvala na komentaru i poseti!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>