ANcom Blog

internet i web platforme

Facebook igra prljavo

Zašto fanovi ne vide moje objave na Facebook-u?

Nije mnogo prošlo od kada je Facebook ponudio biznis korisnicima opciju da plate za objavljivanje posta sa Fan stranice velikom broju korisnika, sada se srećemo i sa problemom selektivnog objavljivanja postova u „News feed“-u regularnih fanova neke stranice.

O čemu se ovde radi? Facebook je počeo da vaše postove na biznis stranici objavljuje samo desetom delu vaših fanova (10%), i ovo je vrlo očigledno urađeno namenski, da bi se što više biznis korisnika navelo da koristi opciju plaćenih postova na Facebook-u.

Što se mene tiče, ako sam „lajkovala“ neki brend, to znači da želim njihove objave među svojim vestima, a ako ih ne želim, jednostavno neću da ih lajkujem. I tačka.

Ukoliko želite da i dalje pratite objave stranice koju ste izabrali da lajkujete, potrebno je da na vrhu Fan stranice pređete kursorom miša preko polja LIKED i u padajućem meniju kliknete na „Show in News Feed“ (u slučaju da nije već čekirano).

Ovu informaciju prvo sam saznala sa Singi fan stranice, a svima kojima je ovakva informacija bitna, bilo da su fanovi ili vlasnici stranica, preporučujem da je dalje podele.

Slični tekstovi:

Jedan komentar na Facebook igra prljavo

  1. Zoran kaže:

    Skoro sam prijetio da facebook degradira linkove i njih mnogo manje prikazuje u feed-u. bar 3x manje os slika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>