ANcom Blog

internet i web platforme

Google redizajnira svoje stranice

redizajn Google home stranice

Od pre nekoliko dana, mogli ste da primetite neznatne, ali značajne promene na Google-ovoj home stranici www.google.com. Prema njihovom zvaničnom blogu, ovo neće biti i poslednje promene u izgledu Google-ovih stranica. Google obećava konstantne promene i poboljšanja, koja će doprineti boljem izgledu, funkcionalnosti i dostupnosti na svim vrstama uređaja, kako njihovog pretraživača, tako i drugih popularnih servisa, kao što su Google mape i Google mail.

Iz Google-a navode 3 osnovna principa kojima se vode kada kreiraju web servise:

  1. Fokusiranost – bilo da šaljete elektronsku poruku ili surfujete internetom, Google se trudi da ove radnje obavljate na što jednostavniji i brži način
  2. Fleksibilnost – prošla su vremena kada se Google koristio samo na kućnom računaru snabdevenom monitorom prosečne rezolucije. Sada možete da pristupate Google-ovim servisima i preko mobilnog telefona, iphone i ipad uređaja, tablet pc-ja, itd.
  3. Postizanje cilja uz što manje napora – kombinacija jednostavnosti i snage. Google-ova filozofija je da stranice budu jednostavne i pregledne, bez obzira kako se moćna platforma krije iza njih.

Ovakva poslovna filozofija za kompaniju Google se do sada pokazala veoma uspešnom, a da biste stekli uvid u važnost stalnih promena i napredovanja, pogledajte kako je Google izgledao daleke 1997 godine:

kako je google izgledao ranije

Slični tekstovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>